Bespaar tips

Energie halen uit uw rookgassen van uw cv ketel

Met de Ecoflow benut u de resterende energie uit rookgassen voor het voorverwarmen van het sanitair water. Door energie te gebruiken die anders verloren zou zijn gegaan, zorgt de Ecoflow op duurzame wijze voor een besparing op het gasverbruik van de warmwaterbereiding. Ook kan de Ecoflow de levering van het warmwater versnellen, wat kostbaar drinkwater bespaart. De Ecoflow bestaat uit een RVS warmtewisselaar en een kunststof ommanteling. De compacte Ecoflow-unit is aan te sluiten op een nieuwe of bestaande HR combiketel. Plaatsing is eenvoudig te realiseren zonder bouwkundige aanpassingen.

De voordelen van de Ecoflow op een rijtje:

  1. Hoge energiebesparing: het jaarlijks gasverbruik voor de warmwaterbereiding gaat fors omlaag, de Ecoflow gebruikt zelf geen energie.
  2. Korte terugverdientijd: minder dan 5 jaar.
  3. Snel en eenvoudig aan te sluiten: Direct op de rookgasafvoer van de HR combiketel.
  4. Compact en vrijwel overal toepasbaar: in nieuwbouw en bestaande bouw.
  5. Geheel onderhoudsvrij: geen bewegende delen, zelfreinigend.

Laat uw cv installatie inregelen

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 75% van de CV-ketels niet optimaal functioneert. In Nederland zijn meer dan 70% van de CV-ketels een HR ketel. Van de HR ketel wordt altijd aangenomen dat deze zeer energiebesparend functioneert. Voorwaarde is echter wel dat de retourtemperatuur van de installatie onder de 55°C blijft. Alleen wanneer de retourtemperatuur onder de 55°C blijft, kan de HR ketel goed condenseren en zo het juiste rendement bereiken.

Dat de meeste cv-ketels niet optimaal functioneren heeft dus twee belangrijke oorzaken:

  • De retourtemperaturen zijn in de praktijk veel te hoog.
  • De hoeveelheid water die door het systeem stroomt is veel te groot.

De thermostaat omlaag

Zet 's nachts of wanneer u het huis verlaat of op vakantie gaat de verwarming omlaag. Probeer de thermostaat één uur voordat u naar bed gaat omlaag af te stellen. In woningen zonder vloerverwarming kan de verwarming 's nachts het best op 15 graden worden ingesteld. In woningen met vloerverwarming kan de verwarming 's nachts 2 graden lager, op 13 graden. Let op dat u de temperatuur niet te veel verlaagt: bij een te grote verlaging van de temperatuur duurt het opwarmen te lang.

Klokthermostaat

Gebruik een zelflerende, modulerende klokthermostaat. Deze thermostaat onthoudt hoe lang het duurt voordat de gewenste kamertemperatuur is bereikt. Na enkele dagen weet de thermostaat hoe laat de ketel aan moet slaan om uw huis op tijd warm te hebben met een zo efficiënt mogelijk gasverbruik.

Let op: de klokthermostaat kan niet gecombineerd worden met alle CV-ketels. Vraag naar de mogelijkheden voor uw CV-ketel.

Thermostaatkranen

Thermostaatkranen zijn kranen die ervoor zorgen dat het in kamers niet warmer wordt dan de ingestelde temperatuur. Door het gebruik van deze thermostaatkranen kan gemiddeld 10% besparing op gasverbruik worden gerealiseerd.
Plaats de thermostaatkranen op alle radiatoren in huis, natuurlijk met uitzondering van de ruimte waar de thermostaat zelf hangt.

Stel de boiler lager in

Stel de temperatuur van uw boiler lager in, maar nooit lager dan 60 graden! De boilertemperatuur lager instellen dan 60°C verhoogt het risico op Legionella bacteriën. De temperatuur van het warme water moet op elk tappunt de 60 graden kunnen behalen!

Waterbesparende douchekop

Door uw gewone douchekop te vervangen met een waterbesparende douchekop kunt u 20% besparen op water- en energieverbruik. U zult zelf ervaren dat een waterbesparende douchekop evenveel douchecomfort geeft als een gewone douchekop.

Vervang uw oude cv ketel

Controleer hoe oud uw CV-ketel is. Het vervangen van uw oude verwarmingsinstallatie door een hoogrendement CV-combiketel (HR107-ketel) op gas kan per jaar honderden euro’s schelen.

 

 

Neem contact op met ons!

WhatsApp